A holnap vezetője

Képzéssorozat* a szakértőből vezetővé váláshoz:​

  • Kimagasló eredményeket értél el a szakmádban és erre a környezeted is felfigyelt? 
  • Kineveztek vezetői pozícióba vagy egy ilyen pozíció várományosa vagy? 
  • Szeretnél jó vezetővé válni, együttműködő és produktív csapatot kialakítani, célt adni számukra és olyan közeget, ahol kreatívan tudnak hozzájárulni az eredményekhez?

Mi megéltük a helyzetet, amiben vagy: amikor a kinevezés pozitív érzését egyre inkább elhomályosítja a hirtelen Rád szakadó sokféle elvárás közötti egyensúlyozás… Milyen jó lett volna, ha van mellettünk valaki, aki segít megismerni az alapvető ismereteket, és támogat abban, hogyan építsem be mindazt a mindennapi munkámba!

 

Ezért állítottuk össze “A holnap vezetője” képzéssorozatot:

  • Hogy Neked elérhető legyen ez a támasz.
  • Hogy célzottan, hatékonyan és élvezetesen építsd fel a vezetői identitásodat és legyél az a vezető, akivé válni szeretnél.

Mert hisszük, hogy velünk többet tudsz elérni ebben a folyamatban, mintha egyedül vágnál bele.

“Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül. Ha messzire akarsz elérni, menj valakivel együtt.” – Afrikai közmondás

Menjünk együtt!

Milyen témák relevánsak a holnap vezetőjének?

1. A 2.0-ás verzióm, azaz szakértőből vezetővé válni
A holnap vezetője mentorprogam a szakértőből vezetővé váláshoz

Kiknek ajánljuk?

Akik frissen kinevezett vagy kinevezés előtt álló vezetőként elkötelezettek abban, hogy a szakmai tudásuk mellett a vezetői készségeiket is fejlesszék

Akik hisznek abban, hogy a siker a csapat erejében van, ehhez azonban mind a személyes, mind a csapat potenciáljainak megismerésére és kiaknázására szükség van.

Akik olyan vezetővé szeretnének válni, aki nem csupán a tudásával, hanem a viselkedésével is példát mutató, nyomot hagyó.

Csoportos

Hogyan lesz a szakértőből jó vezető?

Hiszünk a 70-20-10%-os képzés-fejlesztési modellben.
Hisszük, hogy szükség van a formális tanulásra (10%), hogy a tudománynak van helye és szerepe a szakmai fejlődésben.

Hiszünk a szociális tanulás erejében (20%). Abban, hogy leghatékonyabban úgy következik be a kívánt változás, fejlődés, ha párbeszéd zajlik, lehetőség van a kérdezésre, gondolatcserére és a folyamatos visszajelzésre.

Hiszünk a tapasztalati tanulásban (70%). Az életből hozott példák, feladatok, kihívások ki/átdolgozása fogja a tudás készségszintű megnyilvánulását eredményezni.

Szakértőből vezető

Hogyan válsz szakértőből vezetővé velünk?

0. Kompetenciamérés: 60 perces online felmérés és 90 perces visszajelzés arról, hogy a vezetésben mi jelenti majd a Te komfortzónán belüli működésedet, illetve milyen helyzetek igényelnek extra energiabefektetést, esetleg okozhatnak súrlódást a csapatodban.

1. Formális tanulás (10%): Letölthető videós leckék, amiket bármikor, bárhonnan, bármilyen tempóban önállóan végig nézhetsz. Alapvető ismeretek, könnyen beépíthető tartalom, gyakorlati példák. Úgy osztod be az idődet, ahogy Neked kényelmes!

2. Szociális tanulás (20%): Egyéni mentorálás: a folyamat elején átbeszéljük, hogy mire van szükséged és közösen akciótervet készítünk hozzá. Egyeztetjük azt is, hogy milyen tanulási forma a leghatékonyabb Számodra.

3. Tapasztalati tanulás (70%): Személyre szabott támogatás Business Mentoring formájában (10 x 90 perc) a saját munkahelyi témákkal, kihívásokkal kapcsolatban a videós anyagok tematikája mentén - Azon dolgozunk, amin Te dolgozol.

Ki támogat a vezetővé válás útján?

Kovács E. Zsófia

10 év multinacionális közép- és felsővezetői tapasztalat
8 év pszichológiai tanácsadás
8 év szervezetfejlesztés és képzések

Rozgonyi Anita

Rozgonyi Anita

13 év multinacionális közép- és felsővezetői tapasztalat
4 év tréneri tapasztalat
7 év stratégiai oktatásszervezés

Szakértőből vezető

Milyen eredményt hoz Számodra ez a mentorprogram?

A 3 fejlesztési forma együttes alkalmazása garancia a tartós változás elérésére, az új ismeretek gyakorlati alkalmazására és így a sikerre: az újonnan kinevezett vezető eszköztára bővül, magabiztossága erősödik, létrejön a szakmai “térképe”, növekszik a motivációja, amely pozitív hatással lesz a csapatára és a vezetőjére egyaránt.

*A Fktv. definíciója alapján a szolgáltató tevékenység nem számít felnőttképzési tevékenységnek: a szolgáltató a „képzés” folyamatába nem tud beavatkozni, nincs befolyása a képzésben részt vevő személy fejlődésére, a tananyagtartalom feldolgozása a képzésben részt vevő személy önálló feladata.